Mofat outside his children's home
Mofat, Kenya

Mofat represented children who are HIV positive and children who live on the street.

– Precis som Nkosi Johnson gjorde när han pratade med Sydafrikas president, vill jag prata med Kenyas president och berätta att barn har det svårt, sger Mofat Maninga från Kenya.

Att hans poliser slår barn som lever på gatan och sätter dom i fängelse. I fängelse! Hur kan man låsa in ett barn bara för att han eller hon tvingas leva på gatan? Hur kan man stjäla ett barns frihet?! Jag skulle säga till presidenten att han istället måste ta hand om barnen. Ge dom någonstans att bo, något att äta och en chans att få gå i skolan.”

Mofat växte upp i sin mammas familj. Hans mamma var sjuksköterska och de hade alltid mat att äta. Livet var bra. Men när Mofat var åtta år dog hans mamma av aids.
   – Mormor hade tagit hand om henne, och för att skydda mig hade hon inte berättat hur sjuk mamma var. Det kom som en chock. Jag  kände mig så ensam.

Ett par år senare blev Mofat själv sjuk. Hans mormor tog hand om honom, men när hon dog slängde de andra i familje ut Mofat ur huset. Mofat var 13 år och fick leva på gatan. Men i dag bor Mofat på ett hem för gatubarn och går i skolan igen.

 
 
x
x
x