Angelina i YAB
Angelina

Jag heter Angelina Johansson och bor i Uppsala. Det som gör mig lycklig är när jag får se samarbete och solidaritet mellan människor, när människor gör något för att förbättra världen.

Familj, vänner och normbrytande ting är exempel på andra saker som gör mig glad. Jag blir arg när jag ser att människor blir kränkta på grund av till exempel hudfärg, religion, bakgrund eller sexualitet. Annat som gör mig arg är när jag inser att alla barn inte har tillgång till sådant som rent vatten eller medicin, när deras rättigheter blir kränkta och när deras röst inte blir hörd.

På fritiden gillar jag att träna, skriva, läsa, dramatisera och vara med mina vänner. Min framtid har inga planer ännu då jag gillar att ta saker som det kommer men en sak är säkert och det är att jag kommer att hjälpa människor i katastrofer, människor vars rättigheter blir kränkta. Jag vill skriva böcker eller manus där jag lär ut saker om mänskliga rättigheter så att människor inser vart världen är på väg. Jag brinner för att göra skillnader, stora som små, att hjälpa människor som har gått vilse så att de kan hitta rätt väg.

Mina stora förebilder är Nelson Mandela och Iqbal Masih – de var riktiga hjältar. Min tid inom YAB kommer att vara lärorik, intressant och fantastisk då jag får vara med och hjälpa barn, vilket är precis det jag vill göra. Hela mitt liv förändrades till det bättre när jag själv fick lära mig om och arbeta med WCP i skolan. Jag fick chansen att utvecklas och hoppa på rätt berg-och-dalbana som bara ta mig uppåt. Det är jag evigt tacksam för.

WORLD'S CHILDRENS PRIZE FOUNDATION

Långgatan 13, 647 30, Mariefred, Sweden
Phone: +46-159-129 00 • info@worldschildrensprize.org

© 2020 World’s Children’s Prize Foundation. All rights reserved. WORLD'S CHILDREN'S PRIZE®, the Foundation's logo, WORLD'S CHILDREN'S PRIZE FOR THE RIGHTS OF THE CHILD®, WORLD'S CHILDREN'S PARLIAMENT®, WORLD'S CHILDREN'S OMBUDSMAN®, WORLD'S CHILDREN'S PRESS CONFERENCE® and YOU ME EQUAL RIGHTS are service marks of the Foundation.


 
x
x
x
Donate!
Your gift is empowering