Elna i YAB
Elna

Jag heter Elna Persson och bor i en liten by utanför Kalmar.

På fritiden gillar jag att träna och umgås med mina vänner. I framtiden drömmer jag om att skriva antingen egna böcker eller för en tidning, det är någonting som jag har velat sedan jag var väldigt liten.

Jag har arbetat med WCP sedan jag var 11 år gammal. Programmet har verkligen utvecklat mig som person och hjälpt mig få en större förståelse för världen och andra människor. Jag blir glad av att lära mig nya saker och träffa nya människor. Jag älskar att höra olika människors historier och ta del av deras livserfarenheter. Jag blir arg när minoriteter diskrimineras och när barn och unga inte tas på allvar.

Jag brinner för frågor som rör kvinnors och tjejers rättigheter och också för barnrättsfrågor. En av mina största förebilder är Malala, hon bevisar att barn också kan göra stor skillnad och kämpa för sina rättigheter!

WORLD'S CHILDRENS PRIZE FOUNDATION

Långgatan 13, 647 30, Mariefred, Sweden
Phone: +46-159-129 00 • info@worldschildrensprize.org

© 2020 World’s Children’s Prize Foundation. All rights reserved. WORLD'S CHILDREN'S PRIZE®, the Foundation's logo, WORLD'S CHILDREN'S PRIZE FOR THE RIGHTS OF THE CHILD®, WORLD'S CHILDREN'S PARLIAMENT®, WORLD'S CHILDREN'S OMBUDSMAN®, WORLD'S CHILDREN'S PRESS CONFERENCE® and YOU ME EQUAL RIGHTS are service marks of the Foundation.


 
x
x
x
Donate!
Your gift is empowering