Rita i YAB
Rita

Jag heter Rita och bor i Linköping. Jag blir glad av att vara med min familj och mina vänner, träffa nya människor och besöka nya platser.

Jag blir också glad av att läsa, lära mig nya saker och att kunna bidra med något.

Jag blir arg när människor inte tycker att flickor och pojkar är lika mycket värda och till exempel tar ifrån tjejer deras rätt till utbildning. Jag blir arg över att många ledare inte kan ta hand om sitt folk och acceptera deras grundläggande fri- och rättigheter! I framtiden vill jag jobba inom rättsväsendet eller starta ett eget företag.

Genom YAB har jag fått göra mycket av det jag tycker om som att träffa nya människor, lära mig massor om mina och andras rättigheter och besökt många platser, både i Sverige men också utanför. Framförallt har jag utvecklats som person och jag har lärt mig att stå upp för mina egna och andras rättigheter.

WORLD'S CHILDRENS PRIZE FOUNDATION

Långgatan 13, 647 30, Mariefred, Sweden
Phone: +46-159-129 00 • info@worldschildrensprize.org

© 2020 World’s Children’s Prize Foundation. All rights reserved. WORLD'S CHILDREN'S PRIZE®, the Foundation's logo, WORLD'S CHILDREN'S PRIZE FOR THE RIGHTS OF THE CHILD®, WORLD'S CHILDREN'S PARLIAMENT®, WORLD'S CHILDREN'S OMBUDSMAN®, WORLD'S CHILDREN'S PRESS CONFERENCE® and YOU ME EQUAL RIGHTS are service marks of the Foundation.


 
x
x
x
Donate!
Your gift is empowering